Til toppen

Edvard Grieg topside på vei til feltet

Slepet av hoveddekksmodulen for Edvard Grieg-plattformen startet fra Stord i går ettermiddag. I løpet av de nærmeste dagene vil ytterligere tre lektere med moduler bli tauet ut til feltet i Nordsjøen. Mer enn 22 000 tonn med stål og utstyr vil utgjøre det ferdige plattformdekket på Edvard Grieg.

Få, om noe, plattformdekk levert til prosjekter i Nordsjøen har hatt mindre gjenstående arbeid på tilsvarende tidspunkt. Edvard Grieg er så komplett at den setter en ny standard. Alt arbeid som er utført før installasjonen forlater kai reduserer behovet for kostbart arbeid offshore tilsvarende.

Tungløftfartøyet Thialf har ankommet feltet og blir nå klargjort for løftene av modulene som til sammen vil utgjøre det 22 000 tonn tunge plattformdekket.

Hoveddekksmodulen som utgjør den nedre delen av plattformdekket er under slep fra Stord o gut til Edvard Grieg-feltet. Både den kombinerte utstyrs- og boligkvartermodulen og prosessmodulen vil i løpet av kort tid bli tauet ut fra henholdsvis Kværner Stord og Aker Solutions Egersund. Sammen med flammetårnet utgjør disse modulene hele plattformdekket.