Til toppen

4 år med kontinuerlig leting

Lundin Norway har hatt leteoperasjoner på norsk sokkel i 4 år uten et eneste avbrudd. I øyeblikket er vi operatør for tre av de fire pågående letebrønnene.

Den 22. november 2011 startet Bredford Dolphin boreoperasjonen på avgrensningsbrønn 16/5-25 i produksjonslisens PL501. Siden da har Lundin Norway hatt leterigg i operasjon uten ett eneste opphold. Og gjerne med flere rigger og flere letebrønner samtidig.

WEB_kristin_F_ny_sjef«Aktivitetsnivået vi har ligget på og planlegger å ligge på i årene framover viser at vi er optimistiske på norsk sokkels vegne og at vi er villige til å ta risiko for å finne og modne nye prospekter», sier Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Norway. «Oljeselskap som ikke leter dør sakte», sier Færøvik.

Lundin på 3 av 4
I øyeblikket pågår det boring av fire letebrønner på norsk sokkel. For tre av disse er Lundin Norway operatør.

I Barentshavet bores nå prospektet Ørnen, som er den nest østligste brønnene som noensinne er boret på norsk sokkel. På Haltenterrassen i Norskehavet bores Lorry. Dette er i det samme området som VNG gjorde funnene Pil og Bue i 2014.

Den tredje pågående letebrønnen, Rolvsnes, bores 6 kilometer sør for Edvard Grieg på Utsirahøyden i Nordsjøen.

Utsirahøyden er kjerneområdet for Lundin Norways aktivitet. Funnet av Edvard Grieg i 2007 åpnet for en helt annen forståelse av hele området og har ført til flere store funn, blant annet gigantfeltet Johan Sverdrup som Lundin påviste i 2010.

«Vi er på ingen måte ferdig med Utsirahøyden», sier Kristin Færøvik. «Rolvsnes er ett av flere veldig spennende prospekter vi ser. Så selv om dette er det mest gjennomborete området av norsk sokkel så skal vi definitivt lete mer her, og vi tror også vi vil se ett eller flere nye utbyggingsprosjekter», sier Færøvik.

letebrønner nov15